Sitruuna-lakritsikakku
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Sitruuna-lakritsikakku

6 annosta

 

Tosi helppo lakukakku valmistuu muutamasta aineksesta ilman uunia.

Lisää

Ainesosat

  • 24
    voileipäkeksiä
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 1 prk
    (200 g) vaniljarahkaa
  • 1 dl
    sitruunatahnaa
  • 2 rkl
    sokeria
  • 1 kpl
    sitruunan kuori
  • 0.5 dl
    lakritsikastiketta
  • 1 dl
    lakritsia paloina
 

Ohjeet

Laita reilunkokoinen pala leivinpaperia suorakaiteen muotoiseen (32 x 20 cm), korkeareunaiseen vuokaan.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä rahka, sitruunatahna ja sokeri. Sekoita vaahdon joukkoon. Raasta sitruunan kuori, ota noin 1 tl sivuun kakun koristelua varten ja lisää loput kerma-rahkaseokseen.

Peitä vuoan pohja kekseillä. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Kasaa vuokaan kolme kerrosta keksejä ja täytettä niin, että päällimmäinen kerros on rahkaseosta.

Laita vuoka jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli. Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla. Koristele lakritsikastikkeella ja lakupaloilla. Ripottele päälle sitruunankuoriraastetta.