Sitruuna-lakritsitiikerikakku
Tykkäämiset
11 3
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, kylmänä, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Sitruuna-lakritsitiikerikakku

20:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 rkl
    vaniljasokeria
  • 1
    sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl
    kaakaojauhetta
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 3
    kananmunaa
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 rkl
    kuohukermaa
  • 200 g
    leivontamargariinia
  • 4 tl
    sitruunamehua
  • 50 g
    turkinpippureita
 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon sitruunaraaste ja -mehu. Murskaa turkinpippurit tehosekoittimessa tai pane ne kaksinkertaiseen pakastepussiin ja murskaa kaulimella. Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon turkinpippurijauhe. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes rouhe on liuennut. Sekoita joukkoon kaakao. Lisää seos 1/3 taikinan joukkoon. Nosta 1/3 vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle ja nosta päälle puolet tummasta taikinasta. Tee samoin toinen kerros ja levitä päällimmäiseksi vaalea taikinakerros. Paista 175-asteisessa uunin alatasolla 50?55 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.