Sitruunainen mansikka-Brita
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, kylmänä, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, vaikea, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Sitruunainen mansikka-Brita

22:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 125 g
    margariinia
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 dl
    ruokakermaa
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 3
    kananmunankeltuaista
  • 1.5 dl
    erikoisvehnäjauhoja
  • Leivinpaperin voiteluun
  • 1 rkl
    margariinia
  • Marenki
  • 1 pussi
    (70 g) mantelilastuja
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 3
    kananmunanvalkuaista
  • Sitruunakiisseli
  • 1 dl
    sitruunamehua
  • 2 rkl
    pehmeää voita
  • 2.5 dl
    vettä
  • 4
    kananmunankeltuaista
  • 4 rkl
    maissitärkkelystä (Maizena)
  • 2 dl
    sokeria
  • Lisäksi
  • 1 l
    tuoreita mansikoita
 

Ohjeet

Valmista kakkupohja. Erottele huoneenlämpöiset kananmunankeltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele paperi margariinilla. Levitä taikina pellille, noin 20 cm x 30 cm kokoiseksi levyksi. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Levitä marenki taikinakerroksen päälle. Pintaan saa jäädä kuvioita. Ripottele päälle mantelilastut. Paista kakkupohja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä. Valmista kiisseli. Mittaa kattilaan muut kiisselin ainekset, voita lukuun ottamatta. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Kypsennä kiisseliä saostumisen jälkeen vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää kiisseliin pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kiisseli jäähtymään ja ripottele päälle sokeria. Voit valmistaa kiisselin jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa. Leikkaa kakkulevy kahtia ja nosta toinen puolikas marenkikerros ylöspäin kakkuvadille. Levitä päälle kiisseli ja viipaloidut mansikat. Nosta toinen kakunpuolikas päälle kanneksi, marenkipinta ylöspäin. Tarjoa heti.