Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
0ruukku sitruunamelissaa halutessasi
-
1sipuli
-
1valkosipulin kynsi
-
1 rklöljyä
-
1 lvettä
-
1sitruunan mehu
-
3 dlrisottoriisiä
-
0.5 tlmustapippurirouhetta
-
0.5 dlparmesaanijuustoraastetta
-
2kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
-
1sitruunan raastettu kuori
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja riisiä öljyssä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kuumenna vesi ja liuota liemikuutio tai fondi veteen. Lisää kuumaa kasvislientä riisin joukkoon vähitellen kypsymisen aikana. Anna risoton hautua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen ja lientä lisäten noin 20 minuuttia. Mausta risotto sitruunamehulla, sitruunankuoriraasteella, mustapippurilla ja parmesaaniraasteella. Veistä parmesaanilastuja halutessasi vielä joukkoon ennen tarjoilua. Sitruunarisottoa voi tarjoilla kasvisten tai kalan kanssa.
© SOK viestintä ja julkaisut