Sitruunainen yrttivoibroileri
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, paistokset, muut

Sitruunainen yrttivoibroileri

4 annosta

 

Valmista broileri Jamie Oliverin tapaan: työnnä broilerin nahan alle sitruunaviipaleita ja yrttivoita.

Lisää

Ainesosat

  • 1
    (1 ½ kg) broileri (pakaste)
  • 25 g
    voita
  • 0.5 tl
    mustapippuria rouhittuna
  • 0.5
    ruukkua timjamia
  • 0.5
    ruukkua persiljaa
  • 0.5
    ruukkua basilikaa
  • 1.5
    valkosipulinkynttä
  • 1 kpl
    sitruuna
  • 3 kpl
    laakerinlehteä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sulata broileri jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.

Ota broileri ja voi huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Suolaa ja pippuroi lintu kauttaaltaan, myös vatsaontelosta.

Hienonna 4–6 oksaa kutakin yrttiä ja kuoritut valkosipulit. Sekoita ne voihin. Halkaise sitruuna pitkittäin. Viipaloi toinen puoli ja lohko toinen.

Työnnä sormi broilerin nahan ja rintalihan väliin. Venytä varovasti, niin että tila hiukan suurenee. Levitä yrttivoi sormin rintalihan ja nahan väliin mahdollisimman tasaisesti. Työnnä voin päälle neljä sitruunaviipaletta.

Täytä linnun vatsaontelo lopuilla yrteillä, sitruunalohkoilla ja laakerinlehdillä. Sido koivet yhteen paistinarulla.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.