Sitruunaiset rahkamunkit
Tykkäämiset
6 4
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, vaikea, pannulla, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Sitruunaiset rahkamunkit

20:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 0
    rypsiöljyä paistamiseen
  • 75 g
    margariinia
  • 1 dl
    sokeria
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 25 g
    tuorehiivaa
  • 6.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Rahkatäyte:
  • 0
    pinnalle sokeria
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 2 tl
    sitruunan kuorta
  • 200 g
    maitorahkaa
  • 4 rkl
    sokeria
 

Ohjeet

Valuta rahka suodatinpussissa kuivaksi taikinan teon ajan. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37 astetta). Ota kattila pois liedeltä ja kaada neste kulhoon. Murenna ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja erissä nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikinasta pullia, kohota niitä noin 20 minuuttia liinalla peitettynä. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuorta. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kuumenna öljy valurautapadassa 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, kokeile rasvan kuumuutta leipäpalalla; sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa. Varo kuumaa rasvaa ja pidä erityisesti huolta, ettei vettä joudu rasvan sekaan! Paista munkit muutama kerrallaan, käännä paiston puolivälissä. Valuta munkit talouspaperin päällä. Täytä munkit rahkatäytteellä kapeakärkisellä pursottimella. Sokeroi sen jälkeen paperipussissa tai lautasella.