Sitruunarisotto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, italialainen, sisältää viljaa, sisältää maitoa, sokeriton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, pääruoka, paistokset, pataruoka

Sitruunarisotto

4 annosta

 

Kullankeltainen risotto saa väriä kurkumasta ja potkua sitruunasta.

Lisää

Ainesosat

  • 8 dl
    vettä
  • 2 kpl
    kanaliemikuutiota
  • 1 kpl
    sipuli
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 kpl
    sitruuna
  • 100 g
    parmesaanijuustoa
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 0.3 tl
    (1/3 tl) kurkumaa
  • 3 dl
    risottoriisiä
  • 2 dl
    valkoviiniä
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 0 ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunasta mehu. Raasta puolet parmesaanista.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää kurkuma ja sipulit. Kuullota sipulit, lisää riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa lientä vähitellen aina, kun neste on lähes imeytynyt riisiin. Kypsymisaika on noin 18 minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi ja riisi napakaksi.

Ota liedeltä ja lisää juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja puolet sitruunan mehusta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunan mehua ja suolaa. Höylää pinnalle parmesaanilastuja. Tarjoa heti.