Sitruunatiramisukakku
Tykkäämiset
15 9
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sitrusta

Sitruunatiramisukakku

13:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pohja:
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 2
    kananmunaa
  • 0.5 tl
    leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 5
    liivatelehteä
  • 5
    munaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 1 dl
    sitruunamehua
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 2 rkl
    sitruunankuoriraastetta
  • 200 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • Kostutukseen:
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 2 rkl
    vettä
  • 1 rkl
    sokeria
  • Koristeluun:
  • 0
    kaakaojauhetta, tuoreita marjoja tai hedelmiä
 

Ohjeet

Leivo kakkupohja etukäteen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun (halk. 26 cm) irtopohjaiseen vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin puoli tuntia. Irrota vuosta ja anna jäähtyä. Tee täyte. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri sakeaksi vaahdoksi teräskulhossa kiehuvassa vesihauteessa. Vaahdota valkuaiset eri kulhossa. Notkista tuorejuusto, lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon keltuaisvaahto. Kiehauta 2 rkl vettä ja liuota puristetut liivatelehdet yksitellen joukkoon. Sekoita liivateseos ohuena nauhana vaahtoon. Sekoita vispilän avulla valkuaisvaahto joukkoon. Aseta kakkupohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kostuta se. Kaada päälle täyte. Peitä ja anna olla jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Koristele kaakaojauheella ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.