Sitruunatorttu
Tykkäämiset
2 4
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Sitruunatorttu

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pohja:
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 1
    kananmuna
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    perunajauhoja
  • 0.5 tl
    leivinjauhetta
  • 100 g
    margariinia tai voita
  • Täyte:
  • 1 tl
    raastettua sitruunan kuorta
  • 2 dl
    vettä
  • 2
    keltuaista
  • 25 g
    voita
  • 1.2 dl
    sokeria
  • 4 rkl
    sitruunamehua (noin 1 sitruuna)
  • 2 rkl
    maissitärkkelystä
  • Päällys:
  • 1 dl
    tomusokeria
  • 2
    valkuaista
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksiSiivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakka- tai irtoreunavuoka (halkaisija n. 22 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu eri kulhoihin. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunanmehu kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna tortun jäähtyä. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa, kunnes vaahto muuttuu kovemmaksi. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Levitä vaahto tortun pinnalle. Kypsennä uunissa noin 7 min, kunnes marenki saa hiukan väriä.