Sitruunatorttu
Tykkäämiset
17 7
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, munaton, omenaton, pähkinätön, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Sitruunatorttu

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 2 tl
    sitruunan mehua
  • 2.5 dl
    Flora vanillaa
  • 50 g
    Flora leivontamargariinia
  • 1 tl
    sitruunan raastettua kuorta
  • 1 dl
    mustikoita
  • 2 dl
    mansikkaviipaleita
  • 3 tl
    vanilliinisokeria
  • 3 kpl
    liivatelehteä
  • 100 g
    keksejä
 

Ohjeet

Hienonna keksit. Sekoita joukkoon vanilliinisokeri ja sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 21 cm) pohjan kokoinen pala ja laita se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä, valuta vesi pois ja sulata liivatelehdet mikroaaltouunissa tai liedellä pieneen tilkkaseen kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja mausta vaahto sitruunamehulla ja raastetulla sitruunan kuorella. Lisää jäähtynyt liivateseos joukkoon. Kaada seos pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Irrota kakku vuoan reunoista terävää veistä apuna käyttäen ja avaa irtopohjavuoan rengas. Laita kakku tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla mustikoilla ja mansikoilla sekä yrteillä.