Snickersjäätelökakku
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää suklaata, sisältää sokeria, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sokeriton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Snickersjäätelökakku

7 annosta

 

Superhelppo Snickers-suklaapatukan makuinen jäätelökakku kootaan mehevän suklaapohjan päälle vaniljajäätelöstä, suolapähkinöistä ja kinuskikastikkeesta. Kakun voi valmistaa pakastimeen jopa viikko ennen juhlia.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 75 g
    voita tai margriinia
  • 1 dl
    tummaa kaakaojauhetta
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 1.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 dl
    vadelmia (pakaste)
  • Täyte
  • 1 l
    vaniljajäätelöä
  • 1 dl
    suolapähkinöitä
  • 1 dl
    kinuskikastiketta
  • Päälle
  • 50 g
    maitosuklaata
  • 2 rkl
    kuohukermaa
  • 0.5 dl
    suolapähkinöitä
  • 0.5 dl
    kinuskikastiketta
 

Ohjeet

Sulata voi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Jäähdytä seosta 5 minuuttia.

Säädä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kevyesti sekaisin. Lisää kaakao-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vadelmat.

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Paloittele vaniljajäätelö noin 1 ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Rouhi täytteeksi tulevat suolapähkinät. Levitä puolet jäätelöviipaleista kakkupohjan päälle. Ripottele suolapähkinät jäätelön päälle ja lisää kinuskikastike. Nosta päälle loput jäätelöviipaleet. Tasoita pinta. Nosta kakku pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Jos valmistat jäätelökakun useita tunteja tai päiviä ennen juhlaa, nosta kakku sulamaan huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen koristelua.

Paloittele maitosuklaa kulhoon ja lisää kerma. Kuumenna varovasti mikrossa ja sekoita tasaiseksi.

Irrota irtopohjavuoan reunat ja nosta jäätelökakku tarjoiluvadille. Valuta päälle sulatettua suklaata. Rouhi suolapähkinöitä hieman ja lisää ne kakun pinnalle. Valuta päälle vielä kinuskikastiketta. Tarjoile heti.