Somemunakas à la Henri Alén
Tykkäämiset
3 0
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

nopea, helppo

Somemunakas à la Henri Alén

1:lle hengelle
Nopea
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 3
    munaa
  • 0.5 dl
    kuohukermaa
  • 0
    lusikallinen voita
  • 0
    täytteet: esim. juusto
 

Ohjeet

Täydellinen munakas on kuohkea kuin souffle, kiiltävä ja kostea. Jos se ei ole pannulta lautaselle 50sek aikana, on se ylikypsä. Maulavirta opetti. Itkin ja opin.

1. Riko kolme munaa astiaan, lisää 0,5dl kuohukermaa. Riko rakenne haarukalla, mutta vain hieman. Mausta suolalla.

2. Varaa itsellesi puuhaarukka, tai lasta jossa reijät. Näillä sekoittaessa munakasmassa menee niistä läpi ja kuohkeutuu.

3. Kuumenna pannu niin kuohkeaksi että se SAVUAA!. Ja nyt nopeaa toimintaa. Lisää lusikallinen voita ja HETI munakasmassa pannulle.

4. Liikuta pannua rauhallisesti eteen ja taakse hellalla, samalla kokoajan sekoittaen massaa voimakkaasti puuhaarukalla. #munakas #30sek

5. Kun munakas alkaa näyttää reikäiseltä, lopeta puuhaarukalla sekoittaminen. Liikuta pannua edestakaisin, jolloin munakas kokoontuu taas.

6. Poista liedeltä ja laita keskelle täytettä jos haluat, esim. Juustoa. Taita taskuksi ja nauti heti! #munakas #50sek #valmis

Ja homma perustuu kuumaan pannuun ja munamassan liikkeessä pitämiseen. Eli nopeasti kypsytys, ja vispauksella kuohkeus. #munakas