Spagetti Bolognese - Italian tyyliin
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, kuitupitoinen, hiilihydraattipitoinen, sisältää alkoholia, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, italialainen, sisältää viljaa, helppo, pääruoka, varaa aikaa, pasta

Spagetti Bolognese - Italian tyyliin

4:lle hengelle
Varaa aikaa
Helppo

 

Alkuperäistä italialaista tapaa kunnioittava mutta suomalaisittain mukailtu bolognese.

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    täysjyväspagettia (esim. Gallo Integral)
  • 0.5 tl
    punaista chiliä
  • 1 kpl
    iso punasipuli
  • 2 rl
    kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1 kpl
    iso porkkana
  • 3 dl
    punaviiniä (mieluiten voimakas ja pehmeän) myös alkoholiton ruokakaupasta saatava käy
  • 740 g
    italialaista paseerattua tomaattia (esim. Passata Mutti)
  • 800 g
    naudan tai hirven jauhelihaa
  • 3 kpl
    murskattu tai kokonainen valkosipulin kynsi
  • 1 pkt
    amerikanpekonia
  • 2 kpl
    laakerinlehteä
  • 1 kpl
    varsiselleriä
  • 0.5 tl
    mustapippuria (mausta ja maistele)
  • 0.5 tl
    suolaa (oman toleranssin mukaan)
 

Ohjeet

Ruskista pekoni kuumassa oliiviöljyssä kullan ruskeaksi. Lisää valkosipuli ja hienonnettu sipuli. Paista kunnes pehmenevät. Poista valkosipuli jos laitoit sen kokonaisena.

Ruskista (älä keitä) jauheliha eli lämpötila pitää olla riittävän korkea.

Lisää punaviini ja keitä muutama minuutti niin ettei alkoholi enää tuoksu.

Lisää tomaattimurska, porkkana, laakerinlehdet, selleri sekä chili.

Anna nyt kastikkeen kypsyä hyvin miedolla lämmöllä rauhassa ja välillä hämmentäen n. 1,5 tunnin ajan kunnes kastike on paksua ja maukasta. Kokonaisena laitetun laakerin lehden voi kalastella pois kastikkeesta.

Keitä spagetti suolavedessä lähes kypsäksi (7min).

Tarjoile parmesaanin tai pecorinon ja mustapippurin kera. Annos kasataan tyypillisesti:laittamalla ensin spagettia lautaselle, päälle parmesaania, bolognese-kastiketta, parmesaania ja lopuksi mustaa pippuria.