Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Spagetti Bolognese - Italian tyyliin
4:lle hengelle
Varaa aikaa
Helppo
” Alkuperäistä italialaista tapaa kunnioittava mutta suomalaisittain mukailtu bolognese.
Ainesosat
-
500 gtäysjyväspagettia (esim. Gallo Integral)
-
0.5 tlpunaista chiliä
-
1 kpliso punasipuli
-
2 rlkylmäpuristettua oliiviöljyä
-
1 kpliso porkkana
-
3 dlpunaviiniä (mieluiten voimakas ja pehmeän) myös alkoholiton ruokakaupasta saatava käy
-
740 gitalialaista paseerattua tomaattia (esim. Passata Mutti)
-
800 gnaudan tai hirven jauhelihaa
-
3 kplmurskattu tai kokonainen valkosipulin kynsi
-
1 pktamerikanpekonia
-
2 kpllaakerinlehteä
-
1 kplvarsiselleriä
-
0.5 tlmustapippuria (mausta ja maistele)
-
0.5 tlsuolaa (oman toleranssin mukaan)
Ohjeet
Ruskista pekoni kuumassa oliiviöljyssä kullan ruskeaksi. Lisää valkosipuli ja hienonnettu sipuli. Paista kunnes pehmenevät. Poista valkosipuli jos laitoit sen kokonaisena.
Ruskista (älä keitä) jauheliha eli lämpötila pitää olla riittävän korkea.
Lisää punaviini ja keitä muutama minuutti niin ettei alkoholi enää tuoksu.
Lisää tomaattimurska, porkkana, laakerinlehdet, selleri sekä chili.
Anna nyt kastikkeen kypsyä hyvin miedolla lämmöllä rauhassa ja välillä hämmentäen n. 1,5 tunnin ajan kunnes kastike on paksua ja maukasta. Kokonaisena laitetun laakerin lehden voi kalastella pois kastikkeesta.
Keitä spagetti suolavedessä lähes kypsäksi (7min).
Tarjoile parmesaanin tai pecorinon ja mustapippurin kera. Annos kasataan tyypillisesti:laittamalla ensin spagettia lautaselle, päälle parmesaania, bolognese-kastiketta, parmesaania ja lopuksi mustaa pippuria.