Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Stollen eli saksalainen joulupulla
Tykkäämiset
11 13
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Stollen eli saksalainen joulupulla

1:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 prk
    (125/75g) coctailkirsikoita
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 paketti
    (150 g) mantelimassaa
  • 2 dl
    maitoa
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 2 tl
    kardemummaa
  • 0.5 pakettia
    (25 g) tuorehiivaa
  • 100 g
    pehmeää margariinia
  • 1 pussi
    (200 g) kuivahedelmä-marjasekoitusta tai kuivahedelmä-pähkinäsekoitusta
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle:
  • 0
    tomusokeria
 

Ohjeet

Valuta cocktailkirsikoista liemi ja säästä se. Lämmitä kirsikkaliemi ja maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, sokerit ja kardemumma. Alusta jauhot erissä joukkoon. Murenna sekaan mantelimassa. Hienonna karkeasti joukkoon kuivatut hedelmät ja cocktailkirsikat. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa hetki. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan (15x30 cm), kohota vielä 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25?35 minuuttia. Jos vuoka on kovin syvä, paista pullaa hieman pidempään. Pulla tuntuu raa´alta sisältämänsä marsipaanin vuoksi. Anna pullan jäähtyä vuoassa ja kumoa se vasta jäähtyneenä. Siivilöi päälle tomusokeria.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA