Stroganof nyhtökaurasta
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, sisältää vehnää, sisältää soijaa, sisältää valkosipulia, sisältää gluteenia, kasvisruoka, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää viljaa, vähälaktoosinen, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, pääruoka, kastikkeet, kalaa, salaatti

Stroganof nyhtökaurasta

4 annosta

 

Mieto nyhtökaurakastike maistuu koko perheelle. Jos haluat enemmän makua, käytä valmiiksi maustettua nyhtökauraa. Tarjoa kastike riisi-ohraseoksen, kvinoan tai perunoiden kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (250 g) nyhtökauraa
  • 1
    iso sipuli
  • 4
    valkosipulinkynttä
  • 2.5 rkl
    voita tai öljyä
  • 0.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1
    kasvisliemikuutio
  • 3 rkl
    tomaattipyreetä
  • 1 rkl
    sokeria
  • 1 ripaus
    mustapippurirouhetta
  • 1
    (soijakastiketta tai suolaa)
  • 2.5 rkl
    smetanaa
  • 1 dl
    suolakurkkukuutioita
  • 6 dl
    vettä
  • Lisäksi
  • 0.5
    silputtua persiljaa
 

Ohjeet

Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sipulisilput. Lisää jauhot ja kypsennä kunnes jauhot ruskistuvat. Lisää kasvisliemi jauhoseokseen ja kypsennä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Lisää tomaattipyree, sokeri ja smetana. Lisää kastikkeeseen nyhtökaura ja suolakurkkukuutiot, kuumenna. Tarkista kastikkeen suolaisuus ja lisää tarvittaessa soijakastiketta tai suolaa. Lisää joukkoon silputtua persiljaa. Tarjoa perunasoseen kanssa. Vinkki! Jos haluat tehdä gluteenittoman kastikkeen, käytä noin 5 rkl kastikesuurusta. Lisää silloin ensin pannulle kasvisliemi ja anna sipuleiden kypsyä siinä viitisen minuuttia. Suurusta kastike ja jatka valmistusta ohjeen mukaan.