Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?

Huom! Etelä-Suomen alueella voi tilauksissa ilmetä myöhästymisiä johtuen sääolosuhteista.

Muut luokittelutiedot
Ainesosat
- Pohja
-
5munaa
-
2 rklkaakaojauhoa
-
2.5 dlsokeria
-
2.5 dlvehnäjauhoja
-
1.5 tlleivinjauhetta
- Kostutus
-
1.5 dlomenamehua
- Täyte
-
1 pussivaniljakastikejauhetta
-
1.5 dlomenasosetta
-
2 dlmaitoa
-
2.5banaania
-
1.5 dlkuohukermaa
- Kuorrutus
-
100 gtummaa suklaata
-
1 dlomenasosetta
-
0.5 dlkuohukermaa
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon kevyesti puuhaarukalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista aluspaperi. Vuoraa n. 2 l pyöreä muovikulho kelmulla. Leikkaa torttupohjasta pyöreä pala, jolla vuoraat kulhon. Kostuta pohja omenamehulla. Levitä omenasosetta pohjalle ja sivuille. Valmista täyte. Sekoita vaniljakastikejauhe kylmään maitoon ja anna hetken aikaa tekeytyä. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto sekä vaniljakastike keskenään. Nosta kermaseosta kakkupohjan päälle ja leikkaa banaaniviipaleita pinnalle. Leikkaa torttupohjan reunoista seuraava kakkukerros ja kostuta ja täytä samoin kuin edellinen. Muotoile lopusta torttupohjasta kansi ja kostuta myös sitä hieman. Peitä kakku ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa kakku vadille ja levitä pinnalle tasaisesti ja ohuelti omenasosetta. Kuumenna kerma kattilassa kiehumapisteeseen ja siirrä syrjään liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta suklaakuorrutus kakun pinnalle veitsellä samalla levittäen. Koristele karkeilla. Resepti Maarit Jaakkola, KuusamoYhteishyvä 0505
© SOK viestintä ja julkaisut