Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Suklaamoussekakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää suklaata, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sokeriton, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Suklaamoussekakku

15:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) kaakaojauhetta
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) suolaa
  • 3
    suklaatäytekeksiä (esim. Domino)
  • 60 g
    voita
  • 1.8 dl
    (1 3/4 dl) sokeria
  • 1
    kananmuna
  • Maitosuklaamousse
  • 200 g
    maitosuklaata
  • 3.5 dl
    (3 1/2 dl) kuohukermaa
  • 0 ripaus
    suolaa
  • 1
    appelsiinin raastettu kuori
  • 2
    liivatelehteä
  • 2 rkl
    appelsiinimehua
  • Valkosuklaamousse
  • 200 g
    valkosuklaata
  • 3.5 dl
    (3 1/2 dl) kuohukermaa
  • 2
    liivatelehteä
  • 2 rkl
    vettä
  • Pinnalle
  • 200 g
    valkosuklaata
  • 2 dl
    kuohukermaa
 

Ohjeet

Voitele irtopohjakakkuvuoan (halk. 24-26 cm) reunat, pingota pohjalle leivinpaperi. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Älä anna seoksen kiehua. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen. Murenna keksit hyvin hienoiksi muruiksi. Sekoita murut kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan voiseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Pane pohja viileään. Tee maitosuklaamousse. Hienonna suklaa ja laita mikronkestävään kulhoon. Kaada päälle 1 dl kermaa, lisää suola ja appelsiininkuoriraaste. Sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita huolellisesti. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu pienessä kulhossa. Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos maitosuklaaseokseen. Kääntele joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada mousse pohjan päälle. Anna hyytyä 45 minuuttia. Hienonna valkosuklaa toista moussekerrosta varten. Pane suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle 1 dl kermaa ja sulata mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos valkosuklaaseokseen huolella sekoittaen. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos. Kaada valkosuklaamousse varovasti hyytyneen maitosuklaamoussen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Tee valkosuklaakuorrutus kakun pinnalle. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle kerma. Sulata 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Anna jäähtyä täysin. Kaada kuorrute kakun päälle.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA