Suklaapokekakku
Tykkäämiset
3 0
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää suklaata, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sitrukseton, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Suklaapokekakku

12:lle hengelle

 

Pokekakun ideana on kakkuun tökittyihin reikiin valutettu täyte. Poke on englantia ja tarkoitta tökkäämistä.

Lisää

Ainesosat

  • 250 g
    margariinia
  • 2.5 dl
    sokeria
  • 4
    kananmunaa
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) kaakaojauhetta
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • Täyte
  • 2 dl
    kinuskikastiketta
  • 100 g
    valkosuklaata
  • Kuorrutus
  • 100 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl
    vispikermaa
  • 1 dl
    tomusokeria
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 50 g
    valkosuklaata
 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (halk. 23–24 cm) reunat. Pingota pohjalle leivinpaperi. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa paistamisen loppupuolella leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Tee jäähtyneeseen kakkuun koloja sinne tänne siten, että tökkäiset puuhaarukan varren melkein pohjaan asti. Kuumenna kinuskikastike ja paloittele sekaan valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi kastiketta kakun päälle. Valuta täytettä erityisesti koloihin. Anna kakun maustua vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Lisää kerman joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle. Rouhi valkosuklaa ja ripottele kakun pinnalle.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA