Suklaarusinakakku
Tykkäämiset
14 5
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Suklaarusinakakku

8:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    suklaarusinoita
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 rkl
    kaakaojauhetta
  • 3
    munaa
  • 100 g
    margariinia
  • 100 g
    tummaa suklaata
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 dl
    kuohukermaa
  • Kuorrutus
  • 150 g
    tummaasuklaata
  • 3 rkl
    kuohukermaa
  • Koristeeksi
  • 1 dl
    suklaarusinoita
 

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaan vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna hetken aikaa jäähtyä vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Valmista suklaakuorrutus. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää suklaa pieninä paloina joukkoon. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pintaan. Koristele suklaarusinoilla.