Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Suklaarusinakakku
8:lle hengelle

Ainesosat
-
1 tlvaniljasokeria
-
2 dlsuklaarusinoita
-
1 tlleivinjauhetta
-
2 dlsokeria
-
2 rklkaakaojauhetta
-
3munaa
-
100 gmargariinia
-
100 gtummaa suklaata
-
3 dlvehnäjauhoja
-
0.5 dlkuohukermaa
- Kuorrutus
-
150 gtummaasuklaata
-
3 rklkuohukermaa
- Koristeeksi
-
1 dlsuklaarusinoita
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaan vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna hetken aikaa jäähtyä vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Valmista suklaakuorrutus. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää suklaa pieninä paloina joukkoon. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pintaan. Koristele suklaarusinoilla.
© SOK viestintä ja julkaisut