Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Suklaatorttu
Tykkäämiset
23 11
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Suklaatorttu

8:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 2
    munaa
  • 0.5 tl
    hienonnettua kardemummaa
  • 0.5 tl
    leivinjauhetta
  • Täyte
  • 1
    levy (170 g) tummaa suklaata
  • 1 rkl
    voita
  • 50 g
    valkoista suklaata
 

Ohjeet

Voitele ja jauhota laakea torttuvuoka, mieluiten reunallinen paivuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja kardemumman. Tasoita taikinan pinta. Kypsennä torttua uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Torttu on kypsä, kun se alkaa irrota hiukan vuoan reunoista. Voit myös kokeilla kypsyyttä tikulla. Kypsästä kakusta ei tikkuun tartu taikinaa. Jäähdytä torttu lautaselle kumottuna. Sulata suklaat erikseen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita paloja välillä. Vesihauteessa eli kiehuvan veden päällä teräskulhossa suklaa sulaa noin 15 minuutissa ja mikroaaltouunissa astiaan paloiteltuna parissa minuutissa. Lisää tummaan, sulaneeseen ja kuumaan suklaaseen voi ja kaada seos heti kakulle. Sulata sitten valkosuklaa ja tee siitä tasaisia raitoja tumman suklaan päälle. Vedä raidat kohtisuoraan poikki tikulla tai veitsellä, jolloin pintaan syntyy kuvan mukainen kuvio. Tarjoa torttu haaleana tai kylmänä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA