Suklainen appelsiinimoussekakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää suklaata, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, pähkinätön, omenaton, munaton, makeat leivonnaiset

Suklainen appelsiinimoussekakku

15 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 1 pussi
    Fazer Keksimurua
  • 50 g
    Valio voita
  • 3
    liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
  • 200 g
    taloussuklaata
  • 1 prk
    Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • 2 rkl
    likööriä
  • 3 dl
    sokeria
  • 4
    liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
  • 2 prk
    Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • 2 rkl
    sokeria
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 3 dl
    mansikoita
  • 1
    appelsiinin kuorta
 

Ohjeet

Lisää sulatettu voi keksimuruihin.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.

Suklaatäyte

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.

Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula.

Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.

Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.

Appelsiinirahkatäyte

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.

Yhdistä rahka ja sokeri.

Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeä, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).

Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille.

Pinnalle

Koristele kakku mansikoilla ja kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.