Suolaiset kesäkurpitsavohvelit
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, sokeriton, pähkinätön, omenaton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, kalaa

Suolaiset kesäkurpitsavohvelit

4 annosta

 

Raasta kesäkurpitsa vohvelitaikinaan ja suikaloi toinen sitruunaiseen raejuustotäytteeseen.

Lisää

Ainesosat

  • 0.4 tl
    (1/4–1/2 tl) suolaa
  • 1 kpl
    kesäkurpitsa
  • 1 kpl
    kananmuna
  • 3 dl
    maitoa
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 1.5 rkl
    öljyä
  • Täyte
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 1 kpl
    kesäkurpitsa
  • 1 kpl
    punasipuli
  • 0.5 kpl
    sitruunan kuori ja mehu
  • 1 prk
    (200 g) raejuustoa
  • 1 kpl
    ruukku basilikaa
  • 1 tl
    kuivattua oreganoa
 

Ohjeet

Raasta kesäkurpitsa isolla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita joukkoon ¼ tl suolaa. Anna kurpitsan itkettyä 30 minuuttia. Purista ylimääräinen neste käsin pois.

Sekoita kananmuna, maito, jauhot, leivinjauhe ja ½ tl suolaa taikinaksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste joukkoon.

Kuumenna vohvelirauta ja öljyä se kevyesti. Kaada noin 2 dl taikinaa raudalle ja paista vohvelia 3–5 minuuttia. Taikinasta paistaa neljä vohvelia.

Vuole täytteeseen tuleva kesäkurpitsa lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Suikaloi sipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä raejuusto, kesäkurpitsat, sipulit, sitruunan kuori ja mehu sekä yrtit kulhossa. Mausta. Jaa täyte vohveleiden sisään ja kääri rullalle.