Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Suolakinuski-aprikoosipuustit
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, Pohjoismaat, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sokeriton, sitrukseton, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Suolakinuski-aprikoosipuustit

18 kappaletta

 

Monenlaisilla herkuilla täytetyt ja koristellut puustit ovat etenkin kinuskinystävän unelmapullia.

Lisää

Ainesosat

  • 50 g
    hiivaa
  • 5 dl
    maitoa
  • 2
    kananmunaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 tl
    suolaa
  • 0.5 rkl
    kardemummaa
  • 18 dl
    vehnäjauhoja
  • 200 g
    voita
  • 200 g
    kuivattuja aprikooseja
  • 600 g
    aprikoosimarmeladia
  • Suolakinuski
  • 2.5 dl
    sokeria
  • 100 g
    voita
  • 1 dl
    kuohukermaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Voiteluun
  • 1
    muna
  • Pinnalle
  • 1
    kermakaramelleja (esim. Omar)
  • 1
    kuivattuja aprikooseja
  • 1
    suolapähkinöitä
 

Ohjeet

Sulata ja jäähdytä voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta vähitellen kaikki paitsi 2 dl jauhoja taikinaan. Lisää voisula ja vaivaa hetki, lisää lopuksi 2 dl jauhoja ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kohoaminen kestää noin 1 tunnin. Tee taikinan kohotessa kinuskikastike. Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Anna sokerin paahtua ruskeaksi, mutta varo polttamasta sitä. Lisää voi ja sekoita. Kaada joukkoon kerma ja anna kastikkeen kiehua noin minuutin ajan. Lisää suola ja anna kastikkeen jäähtyä. Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyille aprikoosimarmeladia. Lisää pinnalle silputtuja aprikooseja. Kaada päälle 1/4 kinuskikastikkeesta. Kääri levyt rullalle aloittaen pitkiltä sivuilta. Jätä sauma alas. Leikkaa rullista terävällä veitsellä kolmikulmaisia paloja. Nosta palat pystyyn niin, että kapea kohta on ylöspäin. Paina sormella kapea kohta pöytää kohti. Kohota pullia liinan alla 20 minuuttia. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna puustien jäähtyä ja valuta niiden päälle kinuskikastiketta. Koristele pilkotuilla kermakaramelleilla ja hienonnetuilla suolapähkinöillä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA