Superhelpot ahvenpuikot ja kurkkudippi
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää kalaa, sisältää viljaa, gluteeniton, pääruoka, paistokset, kastikkeet, muut

Superhelpot ahvenpuikot ja kurkkudippi

4 annosta

 

Tee itse hapankorpuilla leivitetyt kalapuikot. Lusikoi raikasta kurkkudippiä kippoihin ja anna lasten (ja aikuisten) dippailla rapeita ahvenpuikkoja sormin.

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (300 g) ahvenfileitä (pakaste)
  • 2.5 kpl
    hapankorppua
  • 200 g
    broccolineja
  • 0.6 tl
    (2/3 tl) suolaa
  • Paistamiseen
  • 1 kpl
    rypsiöljyä
  • Kurkkudippi
  • 0.5 kpl
    kurkkua
  • 1.5 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 rkl
    hienonnettua tilliä
  • 2 dl
    maustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia")
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1 tl
    sokeria
  • 0.2 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Ota ahvenfileet jääkaappiin sulamaan 6–8 tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Valmista dippikastike. Pese kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna tilli. Sekoita kaikki kurkkudipin ainekset keskenään kulhossa. Laita jääkaappiin maustumaan.

Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai huhmaressa. Kuivaa ahvenfileiden pinta talouspaperilla ja ripottele pinnalle suolaa. Pyörittele fileet hapankorppumuruissa.

Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Paista ahvenfileitä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Huuhtele broccolinit, leikkaa ohut viipale kuivahtanutta vartta pois. Höyrytä broccolinit höyrykattilassa tai keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä 2–4 minuuttia.

Tarjoile kurkkudippiä rapeiden ahvenpuikkojen ja höyrytettyjen broccolinien kanssa.