Sushit suomalaisittain
Tykkäämiset
48 12
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, välipala, kylmänä, juhla, kalaa, edullinen, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, sisältää viljaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, aasialainen, sisältää soijaa

Sushit suomalaisittain

20:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    vettä
  • 1 rkl
    väkiviinaetikkaa
  • 1 tl
    sokeria
  • 2 dl
    puuroriisiä
  • 1 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 0
    piparjuuritahnaa
  • 0
    soijakastiketta
  • 150 g
    graavilohta
 

Ohjeet

Huuhtele riisiä kylmän veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Nosta valutettu riisi kattilaan ja mittaa joukkoon kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna riisin kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia sekoittamatta. Sekoita etikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat täysin liuenneet. Nosta riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla viisi minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon sekoittaen samalla kauhalla leikkaavin liikkein. Peitä riisi kostealla pyyhkeellä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Leikkaa graavilohiviipaleet pieniksi tasakokoisiksi annospaloiksi. Muotoile riisistä kostutetuin käsin noin 20 kpl soikeita palleroita. Sipaise lohiviipaleen pintaan hieman piparjuuritahnaa. Asettele lohiviipaleet kauniisti riisipalleroiden päälle. Dippaa lohi-riisipalleroita soijakastikkeessa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA