Tähtisädetrifle
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää munaa, sisältää laktoosia, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Tähtisädetrifle

6 annosta

 

Neljä, kolme, kaksi, yksi… Juhlista uutta vuotta sädehtivillä tähtisädetikuilla ja täyteläisellä triflellä. Tämä jälkkäri on kuin ilman uunia valmistettava kulhokakku.

Lisää

Ainesosat

  • 150 g
    Bastogne-keksejä
  • 3 kpl
    klementiiniä
  • 1 kpl
    granaattiomena
  • Mansikkasose
  • 250 g
    pakastemansikoita
  • 0.5 dl
    sokeria
  • Makeat popcornit
  • 4 dl
    popcorneja
  • 0.5 dl
    fariinisokeria
  • 0.5 dl
    siirappia
  • 1.5 rkl
    voita
  • 0.5 tl
    sormisuolaa, halutessasi
  • Jogurttivaahto
  • 2 dl
    vispikermaa
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 200 g
    mascarponejuustoa
  • 3 dl
    turkkilaista jogurttia
  • 1 kpl
    appelsiinin raastettu kuori
 

Ohjeet

Tee ensin mansikkasose. Pane jäiset mansikat kattilaan, lisää sokeri ja 2 rkl vettä. Anna mansikoiden kiehua noin 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.

Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä ne leivinpaperille. Pane sokeri, siirappi ja voi pieneen kattilaan. Keitä 1 minuutti. Jos popcornit ovat suolattomia, mausta karamelliseos suolalla. Valuta se kuumana popcornien päälle. Kääntele kahdella lusikalla niin, että karamelli sekoittuu popcorneihin.

Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää mascarpone ja jogurtti. Mausta vaahto raastetulla appelsiinin kuorella.

Paloittele keksit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet kulhoon koputtelemalla kuorta esimerkiksi lusikalla. Lado ainekset kerroksittain isoon lasikulhoon niin, että päällimmäiseksi tulee kerros jogurttivaahtoa ja pinnalle popcorneja.