Taikinaan paketoitu possunfilee
Tykkäämiset
5 1
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, uunissa, liha, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää lihaa

Taikinaan paketoitu possunfilee

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 600 g
    porsaan sisäfileetä
  • Taikinakuori
  • 3
    voitaikinalevyä
  • Täyte
  • 0
    rouhittua mustapippuria
  • 1
    salottisipuli
  • 3
    pekoniviipaletta
  • 200 g
    herkkusieniä
  • 3 rkl
    hienonnettuja yrttejä. esim. persiljaa ja basilikaa
  • 0
    suolaa
  • Voiteluun
  • 0
    muna
  • Konjakkikastike
  • 1 rkl
    vasikkafondia
  • 1 tl
    rouhittua viherpippuria
  • 2.5 rkl
    konjakkia
  • 2 rkl
    voimakasta sinappia
  • 2 rkl
    tummaa suurustetta
  • 3 dl
    kuohukermaa
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Ota filee huoneenlämpöön ennen paistamista. Nosta voitaikinalevyt sulamaan. Valmista täyte. Leikkaa pekonit hienoksi silpuksi. Pilko herkkusienet ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla pekonipalojen kanssa. Nosta sieni-sipuliseos jäähtymään jalisää joukkoon mausteet ja hienonnetut yrtit. Ruskista filee kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta jäähtymään. Nosta sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi. Nosta jäähtynyt filee taikinalevyn keskelle. Painele fileen pinnalle sienitäytettä ja kääri taikina fileen ympärille niin, että se kokonaan peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunivuokaan. Voitele fileepaketin pinta vatkatulla munalla ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, kunnes sisälämpötila näyttää noin 78 astetta. Nosta filee hetkeksi asettumaan ennen leikkaamista. Valmista kastike kiehauttamalla kermaa, konjakkia, sinappia ja fondia 10?15 minuuttia. Suurusta ja mausta rouhitulla viherpippurilla ja ripauksella suolaa. Leikkaa liha ja tarjoa yrttipaistinperunoiden, konjakkikastikkeen ja vihannesten kanssa.