Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike
4 annosta

” Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padron. Nämä napostelupaprikat valmistuvat nopeasti grillissä tai paistinpannulla ja lisäkkeenä tarjotaan sitruunalla raikastettua anjoviskastiketta.
Ainesosat
-
1 pussi(200 g) Padron-grillipaprikoita
-
3 rkloliiviöljyä
-
0.2 tl(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
-
1 tlsormisuolaa
- Sitruuna-anjoviskastike
-
0.5 kplsitruunan kuori
-
1 dlsitruunan mehua
-
0.5 dlvalkoviinietikkaa
-
0.5 dlsokeria
-
2 dlöljyä
-
1 rasia(100 g) anjovista
-
0.5 dllehtipersiljaa silputtua
-
1 tlsuolaa
Ohjeet
Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä ne, etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta. Kaada lämmin seos tehosekoittimeen. Lisää öljy ja anjovisfileet ja soseuta. Silppua persilja ja sekoita kastikkeeseen.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita paprikat kuumalle pannulle ja ruskista nopeasti. Käännä ja ruskista toiseltakin sivulta. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.
Valuta paprikoita talouspaperilla hetki, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen kanssa.
© SOK