Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike
Tykkäämiset
2 0
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_toukokuun_reseptit, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, välimeri, sisältää kalaa, välipala, alkuruoka, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, salaatti

Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike

4 annosta

 

Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padron. Nämä napostelupaprikat valmistuvat nopeasti grillissä tai paistinpannulla ja lisäkkeenä tarjotaan sitruunalla raikastettua anjoviskastiketta.

Lisää

Ainesosat

  • 1 pussi
    (200 g) Padron-grillipaprikoita
  • 3 rkl
    oliiviöljyä
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
  • 1 tl
    sormisuolaa
  • Sitruuna-anjoviskastike
  • 0.5 kpl
    sitruunan kuori
  • 1 dl
    sitruunan mehua
  • 0.5 dl
    valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 2 dl
    öljyä
  • 1 rasia
    (100 g) anjovista
  • 0.5 dl
    lehtipersiljaa silputtua
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä ne, etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta. Kaada lämmin seos tehosekoittimeen. Lisää öljy ja anjovisfileet ja soseuta. Silppua persilja ja sekoita kastikkeeseen.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita paprikat kuumalle pannulle ja ruskista nopeasti. Käännä ja ruskista toiseltakin sivulta. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.

Valuta paprikoita talouspaperilla hetki, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen kanssa.