Tarte tatin luumuista
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, muut

Tarte tatin luumuista

8 annosta

 

Klassinen ranskalainen keikauspiiras on rennon tyylikäs juhlajälkkäri.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    (380 g) pyöreä, makea piirakkataikina (pakaste)
  • 6 kpl
    luumua
  • 100 g
    voita
  • 2 dl
    sokeria
  • Lisäksi
  • 1 prk
    (150-200 g) ranskankermaa
  • 1 rkl
    sokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
 

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise luumut ja poista kivi. Lohko luumut kuuteen osaan. Sulata voi valurautaisessa tai uuninkestävässä pannussa. Sekoita sokeri voihin ja anna seoksen karamellisoitua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, 10 minuuttia. Kun sokeri on kullanruskeaa ja siirappimaista, lisää luumut ja kypsennä 5 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina pannun kokoiseksi ja painele varovasti kuumien luumujen päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa piiras varovasti isolle lautaselle.

Sekoita ranskankerma ja sokerit. Tarjoa piiraan kanssa.