Tattariletut eli blinit
Tykkäämiset
74 28
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, välipala, pannulla, gluteeniton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Tattariletut eli blinit

25:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 0
    sokeria
  • 1 pussi
    kuivahiivaa
  • 1.5 dl
    vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 3.5 dl
    esikypsytettyjä tattarihiutaleita
  • 3.5
    munaa
  • 0.5 l
    lämmintä vettä
  • 0.5 l
    maitoa
  • 1 tl
    suolaa
  • Paistamiseen
  • 0
    paistomargariinia tai öljyä
  • Lisäksi
  • 0
    smetanaa tai ranskankermaa, mätiä, venäläisiä kurkkuja + tilliä, etikkapunajuuria, sipulirenkaita, keitettyä munaa
 

Ohjeet

Sekoita tattarihiutaleet veteen ja turvota puolisen tuntia. Lisää suola ja kiehautettu maito. Sekoita ja lisää hiiva. Kohota taikinaa välillä sekoittaen 30-40 minuuttia tai kunnes se kuohuu. Sekoita joukkoon niin paljon jauhoja, että saat sakeahkon vellin kaltaisen seoksen. Vatkaa munat eri kulhossa ja lisää joukkoon. Mausta taikina ripauksella sokeria ja suolaa, jos tarpeen. Kypsennä taikinasta molemmin puolin rasvassa pannussa paistaen paksuja ohukaisia miedolla lämmöllä. Tarjoa ne tulikuumina kylmien lisäkkeiden kera

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA