Täysjyväkorput
Tykkäämiset
2 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, suolaiset leivonaiset, gluteeniton, maidoton, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, välipala, sisältää viljaa, suomalainen, Pohjoismaat, sisältää gluteenia, sisältää sokeria, sisältää vehnää, hiilihydraattipitoinen, kuitupitoinen

Täysjyväkorput

50 kappaletta

 

Tee kerralla iso satsi ja säilytä tiiviissä purkeissa.

Lisää

Ainesosat

  • 25 g
    hiivaa
  • 3 rkl
    siirappia
  • 4 dl
    täysjyvävehnäjauhoja
  • 10 dl
    hiivaleipäjauhoja
  • 100 g
    sulatettua margariinia
  • 3 tl
    suolaa
  • 5 dl
    vettä
 

Ohjeet

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy kimmoisa taikina. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota 1 tunti. Vaivaa taikina leivinpöydällä, leivo tangoiksi ja paloittele. Muotoile paloista pitkiä tai pyöreitä pieniä sämpylöitä. Anna kohota ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Halkaise jäähtyneet sämpylät haarukalla. Pane puolikkaat vieriviereen uunipelleille. Kuivaa korppuja kiertoilmauunissa kahdessa tasossa ensin 5 minuuttia 225 asteessa, sitten 2–3 tuntia 100 asteessa uuninluukku hieman raollaan. Vaihda peltien paikkaa pari kertaa.