Täysjyväkorput
Tykkäämiset
2 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kuitupitoinen, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää viljaa, välipala, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, gluteeniton, suolaiset leivonaiset, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, aamiainen / välipala

Täysjyväkorput

50 kappaletta

 

Tee kerralla iso satsi ja säilytä tiiviissä purkeissa.

Lisää

Ainesosat

  • 25 g
    hiivaa
  • 3 rkl
    siirappia
  • 4 dl
    täysjyvävehnäjauhoja
  • 10 dl
    hiivaleipäjauhoja
  • 100 g
    sulatettua margariinia
  • 3 tl
    suolaa
  • 5 dl
    vettä
 

Ohjeet

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy kimmoisa taikina. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota 1 tunti. Vaivaa taikina leivinpöydällä, leivo tangoiksi ja paloittele. Muotoile paloista pitkiä tai pyöreitä pieniä sämpylöitä. Anna kohota ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Halkaise jäähtyneet sämpylät haarukalla. Pane puolikkaat vieriviereen uunipelleille. Kuivaa korppuja kiertoilmauunissa kahdessa tasossa ensin 5 minuuttia 225 asteessa, sitten 2–3 tuntia 100 asteessa uuninluukku hieman raollaan. Vaihda peltien paikkaa pari kertaa.