Täytekakku
Tykkäämiset
6 6
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sitrusta

Täytekakku

8:lle hengelle
Keskitaso

 

Juhlapöydän perinteisestä täytekakusta saa lukemattomia erilaisia versioita vaihtamalla täytteitä ja koristeita.

Lisää

Ainesosat

  • Kakkupohja:
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    perunajauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 4
    kananmunaa
  • Täyte:
  • 6
    liivatelehteä
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 0.5 dl
    marjamehua tai vettä
  • 4 dl
    marja- tai hedelmäsurvosta, esimerkiksi mansikkaa, vadelmaa, aprikoosia tai mangoa
  • Kostuttamiseen:
  • 2 dl
    vaaleaa laimennettua ja sokeroitua sitruunamehua
  • Pinnalle:
  • 0
    vaniljasokeria
  • 0
    marjoja, hedelmiä tai suklaarouhetta
  • 0
    sokeria
  • 3 dl
    kuohukermaa
 

Ohjeet

Näin onnistutKuohkea kakkupohja syntyy, kun maltat vatkata munia ja sokeria riittävästi ja käytät taikinaan puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja. Nopeimmin kakun täytät kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä. Jos näet hiukan vaivaa ja valmistat täytteeksi kermahyytelön, saat muhkean kakun, jonka leikkauspinnassa erottuvat reilut täytekerrokset. Mehevän kakun salaisuus on reilu mutta ei kuitenkaan liiallinen kostutus. Varaa kostutusnestettä noin puoli desilitraa yhtä kakkupohjan kananmunaa kohti. Eli neljän munan kakkuun tarvitaan noin kaksi desilitraa kostutuslientä. Kostutusnesteeksi käyvät vaaleat mehut, esimerkiksi laimennettu sokeroitu sitruunamehu, sitruunalla terästetty hedelmäsäilykkeen liemi tai sokeroitu maito. Valmista kakkupohja, Voitele ja korppujauhota noin kahden litran vetoinen kakkuvuoka (halkaisija 23 cm). Mittaa ainekset valmiiksi. Vatkaa munat ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Sekoittele jauhot kevyesti munavaahtoon. Siirrä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 30?35 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä kakku. Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin kymmenen minuuttia ja liuota ne kiehuvaan vesi- tai mehutilkkaan. Vaahdota kerma. Yhdistä marjasose kermavaahtoon ja mausta maun mukaan sokerilla. Lisää haalea liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Pane vaahto jääkaappiin ja täytä kakku vasta, kun vaahto alkaa hyytyä. Leikkaa kakku sahateräisellä veitsellä kolmeksi kiekoksi. Pyöritä kakkua alustalla vasemmalla kädellä ja liikuta veistä samalla vaakatasossa sahaavin liikkein niin että veitsen kärki on kakun keskikohdassa. Pane kakun pohjaosa tasaiselle alustalle tai tarjoiluvadille. Kostuta se sivelemällä siihen mehua. Levitä päälle puolet marjavaahdosta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta se. Levitä sen päälle loppu marjavaahto. Pane päälle kolmas kakkulevy ja kostuta sekin. Anna kakun hyytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Tähän asti voit valmistella kakun jo edellisenä päivänä. Jos haluat pursottaa kakun pinnan ja reunat, varaa neljä desilitraa kermaa. Vaahdota kerma ja mausta se kevyesti sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tai pursota kerma kakun pintaan. Koristele kakun pinta makusi mukaan pursottamalla siihen ristikko tai ruusukkeita tai levittämällä siihen ohut kerros kermavaahtoa ja asettelemalla päälle hedelmiä tai marjoja, murennettua marenkia, nonparelleja tai suklaarouhetta. Voit sipaista hedelmille hyytelösokerilientä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA