Täytetty kalkkunafilee
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, uunissa, kana, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää nautaa, sisältää kanaa, sisältää lihaa

Täytetty kalkkunafilee

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    mustapippuria
  • 0
    salviaa
  • 1 kg
    kalkkunan rintafileetä
  • 0
    suolaa
  • Täyte
  • 0 ripaus
    mustapippuria
  • 1 viipaletta
    vaaleaa leipää
  • 1 tl
    salviaa
  • 2.5 rkl
    kermaa
  • 2.5 rkl
    hienonnettua persiljaa
  • 0.5 dl
    saksanpähkinöitä
  • 50 g
    kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Kastike
  • 0
    tummaa kastikesuurusta
  • 1 rkl
    makeaa hyytelöä tai hilloa
  • 2 dl
    paistolientä ja vettä
  • 0.8 dl
    kermaa
  • 0.5
    kanaliemikuutio tai tilkka kanafondia
 

Ohjeet

Valmista täyte. Pilko aprikoosit ja rouhi pähkinät. Murenna kuorittu leipä. Sekoita täytteen ainekset keskenään tahnamaiseksi seokseksi. Tee fileeseen vaakasuorasti terävällä veitsellä niin syvä viilto, että saat fileen avatuksi kuin kirjan. Levitä täyte avatulle fileelle ja kääri filee sitten tiiviiksi rullaksi. Kiinnitä tikuilla tai sido tukevalla puuvillalangalla. Sirottele pinnalle kevyesti suolaa, pippuria ja salviaa. Ruskista rulla kauttaaltaan isossa paistinpannussa. Siirrä paisti uunivuokaan ja pistä siihen lihalämpömittari. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu tunti eli kunnes mittari osoittaa 70 astetta. Kääri paisti folioon. Huuhdo uunivuoka tilkalla vettä, siivilöi ja mittaa se ja siirrä pieneen kattilaan. Mausta fondilla ja lisää hyytelö ja kerma. Kuumenna ja suurusta.