Täytetty mozzarellaleipä
Tykkäämiset
4 1
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää lihaa, sisältää sikaa, italialainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, lisäkkeet, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, muut, aamiainen / välipala

Täytetty mozzarellaleipä

6 annosta

 

Täytetty mozzarellaleipä on parasta, kun tarjoat sen vastapaistettuna. Leipä on mainio kumppani esimerkiksi tomaattikeitolle tai raikkaalle salaatille.

Lisää

Ainesosat

  • 2.5 dl
    kädenlämpöistä vettä
  • 0.2 pakettia
    hiivaa
  • 1 rkl
    hunajaa
  • 2 rkl
    öljyä
  • 6.5 dl
    vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 250 g
    mozzarellaa
  • 2
    tomaattia
  • 100 g
    savukinkkua
  • 0.5
    ruukkua basilikaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle
  • 1
    muna
  • 1
    hiutalesuolaa
 

Ohjeet

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, hunaja ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä leipätaikina. Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota 1 tunti peitettynä.

Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Suikaloi kinkku. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä tasaiseksi ja kauli jauhoja apuna käyttäen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Lado kinkku, mozzarella, basilika ja tomaattiviipaleet keskelle levyä. Taita ensin levyn päät täytteen päälle ja käännä päälle sitten toinen pitkä sivu. Leikkaa toinen pitkä sivu 2 cm:n levyisiksi hapsumaisiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet leivän päälle. Venytä suikaleita sen verran, että saat työnnettyä niiden päät leivän alle. Anna leivän kohota 30 minuuttia.

Voitele leipä munalla ja ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta alkaa tummua.