Thaimaalainen peruna-kalacurry
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

salaatti, keitto, pääruoka, maidoton, munaton, sisältää kalaa, aasialainen

Thaimaalainen peruna-kalacurry

4 annosta

 

Valmista helppo pataruoka thaimaalaisittain perunasta ja mateesta. Herkullinen ja lämmittävä kala-perunacurry on sellaisenaan täyttävä ruoka ja toimii ilman lisukkeita. Curry saa aasialaisen makumaailmansa vihreästä currytahnasta, kookoskermasta, kalakastikkeesta ja limestä.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    madefilee
  • 600 g
    peruna
  • 1 kpl
    sipuli
  • 2 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 1 kpl
    punainen chili
  • 2 rkl
    rypsiöljy
  • 2 rkl
    vihreä currytahna
  • 1 tl
    sokeri
  • 1.5 dl
    vettä
  • 1 kpl
    kasvisliemikuutio
  • 1 tlk
    kookoskerma
  • 70 g
    pinaatti
  • 1 rkl
    kalakastike
  • 2 rkl
    limemehu
 

Ohjeet

1. Kuori ja leikkaa perunat noin 2 cm x 2 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Halkaise ja hienonna chili (poista halutessasi siemenet). Kuumenna öljy tilavassa kasarissa. Lisää currytahna, sokeri ja kuutioidut perunat. Kääntele perunoita ja lisää hetken kuluttua sipulit ja chili. Kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti sekoitellen.

2. Lisää vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes perunat ovat lähes kypsiä (noin 15 minuuttia).

3. Kaada kasariin kookoskerma. Kuumenna kiehuvaksi. Kääntele joukkoon pinaatti ja paloiteltu kala. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Mausta kalakastikkeella ja limenmehulla.