Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
40 dltuoretta inkivääriä
-
1 dlpunaista chiliä
-
1 dllimetin mehu
-
1 dlfariinisokeria
-
2 dlporkkanaa
-
1 dlpurjo tai iso sipuli
-
dlrypsiöljyä
-
1 dlkookosmaitoa
-
1 dlsoijakastiketta
-
1 dlhienonnettua korianteria tai thaibasilikaa
-
1 dllimetin kuori raastettuna
-
4 dlperunaa
-
1 dlpieni kukkakaali
-
1 dlpakasteherneitä
-
1 dlmarinoitua tofua
-
8 dlvettä
-
0.5 dlsuolaa
Ohjeet
1. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista sisäseinämät ja siemenet ja viipaloi puolikkaat. Pese limetti ja raasta kuori ja puserra mehu talteen. Kuori ja suikaloi porkkanat ja perunat. Paloittele kukkakaali ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo viipaleiksi.
2. Paloittele tofu ja paista öljytilkassa pannussa pitkään, niin että pinta on rapea. Mausta soijakastikkeella.
3. Kuumenna öljyä isossa kattilassa. Lisää sokeri, limetin kuoriraaste, inkivääriraaste ja chili. Kuumenna sekoitellen, mutta varo polttamasta aineksia.
4. Kaada kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkanat ja perunat. Keitä hetken aikaa. Lisää loput kasvikset ja anna keiton porista kannen alla, kunnes ainekset ovat lähes kypsiä. Lisää kookosmaito ja limetin mehu. Kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää tofupalat keittoon. Tarkista maku ja lisää tarvitaessa suolaa. Mausta lopuksi tuoreyrteillä.
Halutessasi voit korvata tofun katkaravuilla.
Tofun marinadiksi esim. 0,5 dl rypsiölyä, 0,5 dl limemehua, 1 murskattu valkosipulin kynsi, 2 tl raakasokeria.
Toinen marinadivaihtoehto: 1 dl makeaa chilikastiketta (sweet chili), ½ dl rypsiöljyä, 2 valkosipulinkynttä, 1 rkl inkivääriraastetta, ½ rkl sitruunamehua, ½ rkl kiinalaista soijaa, 1 tl osterikastiketta, suolaa ja valkopippuria