Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Tillisushit
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, suolainen, sisältää soijaa, sisältää sokeria, aasialainen, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, vähälaktoosinen, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka

Tillisushit

40:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Sushiriisi
  • 4 dl
    sushiriisiä
  • 3 rkl
    riisiviinietikkaa
  • 2 tl
    sokeria
  • 5 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Riisikääröt
  • 5
    merileväarkkia
  • 150 g
    graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä
  • 2
    kurkkua
  • 1
    avokado
  • 1 rkl
    wasabitahnaa
  • 1 rasia
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
  • Tarjoiluun
  • soijakastiketta
  • wasabitahnaa
 

Ohjeet

Pese riisi 2-4 kertaa kattilassa tai kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valuta vesi kannen avulla.

Mittaa vesi kattilaan. Anna riisin tekeytyä 5 min. Kuumenna kiehuvaksi. Älä sekoita. Alenna lämpötila aivan pienelle teholle. Anna riisin kypsyä hiljalleen kannen alla n. 20 min.

Nosta kattila liedeltä. Hauduta vielä 10 min. Tarkista kypsyys. Riisi ei saa olla liian pehmeää.

Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa. Lisää kastike muutamassa erässä riisiin, samalla leikkaavin liikkein sekoittaen. Älä vatkaa tai painele.

Leikkaa graavikala, kuorittu kurkku ja avokado tikkumaisiksi, pitkiksi paloiksi.

Sivele kurkkujen päälle wasabia.

Laita leväarkki sushimatolle. Levitä arkin päälle riisiä n. 1/2 cm:n kerrokseksi vesi-etikkaliemessä kostutetuin sormin (ks. ohje alla).

Notkista tuorejuusto nuolijalla. Levitä sitä riisin päälle. Aseta täytteet pitkittäin riisin päälle arkin etureunaan. Rullaa napakaksi kääröksi sushimattoa apuna käyttäen. Voit käyttää maton tilalla tuorekelmua.

Leikkaa rullat n. 1 cm:n viipaleiksi tai viistottain isommiksi paloiksi. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.

Vesi-etikkaliemi

Sekoita 2 dl vettä ja 1 rkl etikkaa kulhossa. Kostuta tähän sormet kun käsittelet riisiä. Se helpottaa riisin käsittelyä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA