Toffee-pekaanipähkinäpullat
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, amerikkalainen, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, sitrukseton, omenaton, makeat leivonnaiset

Toffee-pekaanipähkinäpullat

12 annosta

 

Bostonkakkua muistuttava pullavuoka kätkee sisälleen kanelia. sokeria ja voita, pintaa höystävät kinuskikastike ja pähkinät. Itse tehdyn kinuskikastikkeen sijasta voit käyttää myös valmista kinuskikastiketta.

Lisää

Ainesosat

  • Pullataikina
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 25 g
    hiivaa
  • 1 dl
    sokeria
  • 1.5 tl
    kardemummaa
  • 1
    kananmuna
  • 8.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 100 g
    voita tai margaarinia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Kinuskikastike
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 1 dl
    siirappia
  • 0.5 dl
    sokeria
  • Täyte
  • 70 g
    pekaanipähkinöitä
  • 50 g
    voita tai margariinia
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 tl
    kanelia
 

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Keitä kinuskikastikkeen aineksia 5 minuuttia kunnes kastike hieman sakenee. Rouhi pähkinät. Levitä kinuskikastike suorakaiteen muotoiseen, (n. 24 x 28 cm) reunalliseen uunivuokaan ja ripottele päälle puolet pekaanipähkinöistä. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalle pehmeä rasva, sokeri-kaneliseos ja ripottele päälle loput pähkinät. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 12 osaan. Nosta pullat uunivuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta vuoka jäähtymään. Kumoa vuoka ja irrota pullat toisistaan.