Toffeemunkit
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, Pohjoismaat, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, makeat leivonnaiset

Toffeemunkit

40 kappaletta

 

Munkin sisällä piilee valuva, kinuskin makuinen täyte.

Lisää

Ainesosat

  • Pullataikina
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 25 g
    hiivaa
  • 1 dl
    sokeria
  • 1
    kananmuna
  • 1.5 tl
    kardemummaa
  • 8.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 100 g
    voita tai margaarinia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Kypsennykseen
  • 1
    paisto- ja friteerausöljyä
  • Kuorrutukseen
  • 1.5 dl
    sokeria
  • Täyte
  • 1 pussi
    (169 g) toffeemakeisia (Tsinuskitoffee)
  • 1 dl
    kuohukermaa
 

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot, vaivaa hetki. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan palaan. Leikkaa palat viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja. Siirrä ne pellille kohoamaan. Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 5–6 munkkia kerrallaan, muutaman minuutin ajan. Käännä paiston aikana. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Sokeroi munkit. Poista makeisista kääreet, saksi toffeepalat kahtia. Kiehauta kerma, lisää makeiset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä 10–15 minuuttia. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota nokare täytettä munkkien sisään.