Toffeinen suklaa-halvakakku
Tykkäämiset
5 3
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, vaikea, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Toffeinen suklaa-halvakakku

10:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    kaakaojauhetta
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 dl
    kevytkermaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 2
    kananmunaa
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    omenahilloa
  • 2.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 dl
    perunajauhoja
  • 125 g
    pehmeää margariinia
  • Täyte:
  • 1 dl
    vispikermaa
  • 100 g
    halvaa (esim. kaakao)
  • 100 g
    maitorahkaa
  • Kuorrutus:
  • 0.5 dl
    kevytkermaa
  • 100 g
    taloussuklaata
  • 100 g
    toffee-maitosuklaata (Dumle)
  • Koristeluun:
  • 0
    (vaaleanpunaista) sokerikuorrutetta
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo ja kerma. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Murustele halva ja sekoita kermarahkan joukkoon. Täytä kakku halvavaahdolla. Sulata suklaat sekoitellen kattilassa kerman kanssa miedolla lämmöllä. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille ja koristele.