Tomaatti-couscoussalaatti
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

vähäsokerinen, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, välimeri, ranskalainen, sisältää viljaa, sisältää maitoa, lisäkkeet, alkuruoka, suklaaton, sokeriton, pähkinätön, omenaton, munaton, salaatti

Tomaatti-couscoussalaatti

8 annosta

 

Kevään juhlavaan noutopöytään sopii värikäs tomaatti-couscoussalaatti. Halloumijuusto tuo ruokaisuutta salaatille.

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    kirsikkatomaatteja
  • 3 dl
    couscoussuurimoita
  • 3 dl
    kasvislientä
  • 1
    sitruunan raastettu kuori
  • 4.5 rkl
    sitruunamehua
  • 4 rkl
    oliiviöljyä
  • 50 g
    rucolasalaattia
  • 1 dl
    hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja minttua
  • 2 pakettia
    (á 200 g) halloumijuustoa
  • 1 dl
    pinjansiemeniä
  • 0.5 tl
    hiutalesuolaa
 

Ohjeet

Halkaise tomaatit ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Mittaa couscoussuurimot laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kannella ja anna olla 5 minuuttia. Sekoita joukkoon pestyn sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja oliiviöljy sekä suola. Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi. Sekoita joukkoon puolet tomaateista, rucolasalaatti ja hienonnetut yrtit. Paloittele halloumi. Sivele pintoihin kevyesti öljyä. Paista tai grillaa parilalla kauniin ruskeaksi. Levitä couscous-tomaattiseos tarjoiluvadille ja nostele päälle loput tomaatit, halloumipalat ja kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.