Tomaattikastike à la Henri Alén
Tykkäämiset
17 2
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

helppo, kohtuuajassa

Tomaattikastike à la Henri Alén

4:lle hengelle
Kohtuuajassa
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 1
    pieni sipuli
  • 2
    valkosip kynttä
  • 0.5 dl
    oliiviöljyä
  • 0.5 tl
    sokeria
  • Halutessasi appelsiinin kuorta ja punaviiniä 0,5 dl (punaviini ei Foodien valikoimassa)
  • Purkki Mutti- tai hyvänmerkkistä murskaa
 

Ohjeet

Ja Muttia saa melkein joka s-marketista. Murskissa on huima ero, ja panostus on pieni. Panosta murskaan. #soosi #tomaattimurska

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Rakennat makeuden.

2. Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 min. Makeutuu... lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd. Punaviini. Eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita koko ajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta. Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 dl parasta neitsyt oliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

Ja sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin! #soosi