Tomaattikeitto
Tykkäämiset
48 51
Osuvuus
97%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää laktoosia

Tomaattikeitto

4:lle hengelle

 

Tomaattikeitto on maukas ja kevyt keitto, joka sopii esimerkiksi lounaaksi tai alkuruoaksi.

Lisää

Ainesosat

  • 0
    pala purjoa
  • 6.5
    kypsää tomaattia tai 1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
  • 1 rkl
    oliiviöljyä
  • 1.5
    sipulia
  • 1.5
    kasvis- tai yrttiliemikuutiota esim. valkosipuli-persilja-tai basilicakuutio
  • 2.5
    valkosipulinkynttä
  • 0.8 l
    vettä
  • 0
    (2-3 perunaa tai 1 dl perunajauhetta)
  • 0
    ripaus suolaa, sokeria ja valkopippuria
  • 0
    basillicaa
  • 0
    pala maustepaprikaa
  • suurus
  • 1 rkl
    voita
  • 0.5 rkl
    vehnäjauhoja
  • 0
    (kermaa)
 

Ohjeet

Vaihe 1Varaa ainekset esille. Huuhdo kasvikset. Kiehauta kattilassa vesi. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot tai pistele niihin haarukalla reikiä. Laita tomaatit kuumankestävään kulhoon. Kuori ja lohko sipuli ja muut kasvikset. Vaihe 2Kaada kiehuva vesi tomaattien päälle ja peitä kulho kannella. Seisota 5-10 minuuttia. Kuumenna öljy kattilassa ja sipuli-, valkosipuli- ja maustepaprikapalat siinä. SekoitaVaihe 3Kaada tomaattien päältä vettä takaisin kattilaan. Lisää sinne myös liemikuutiot, perunalohkot ja purjo. Keitä kasvikset kypsiksi. Kuori tomaatit ja lohko sekaanVaihe 4Soseuta kypsät kasvikset. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna. Vaihe 5Sekoita jauhot ja voi haarukalla sekaisin. Lisää suurus keittoon. Keitä sekoittaen 5 minuuttia. Mausta. Lisää kerma, jos haluat. Koristele ja tarjoa.