Tortillat
Tykkäämiset
8 4
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, pääruoka, leivät ja hampurilaiset, vähälaktoosinen, maidoton, kasvisruoka, munaton, illanistujaiset, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

Tortillat

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 380 g
    kidneypapuja ( kypsiä)
  • 2
    sipulia hienonnettuna
  • 2 dl
    maissia (pakaste)
  • 3 dl
    lämmintä vettä
  • 7 dl
    Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoa
  • 7.5
    valkosipulin kynttä
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 tl
    paprikajauhetta
  • 1 tlk
    tomaattimurskaa (400 g)
  • 1
    keltainen paprika
  • 1
    punainen paprika
  • 2 rkl
    Keiju Rypsiöljyä
  • 1 tl
    pippurisekoitusta
  • 1 rkl
    Keiju Rypsiöljyä
  • 0.8 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy. Alusta tasaiseksi ja kiinteäksi. Anna taikinan levätä puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja kauli palat pyöreiksi tortilloiksi (halkaisija noin 20 cm). Peitä liinalla ja muovilla (näin ne pysyvät pehmeinä).

Paista tortillat miedolla lämmöllä kuivalla paistinpannulla molemmilta puolilta, kunnes pintaan tulee tummia pilkkuja. Peitä valmiit tortillat kostealla liinalla. Näin ne säilyvät pehmeinä.

Valmista täyte. Kuullota sipulia hetki öljyssä kasarissa tai pannulla. Lisää puristetut valkosipulinkynnet ja paprikajauhe. Kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja huuhdellut kidneypavut. Kuumenna ja anna hautua muutama minuutti.

Kuutioi paprikat ja lisää kasariin papujen ja maissin kanssa. Anna hautua 5-10 minuuttia. Lisää mausteet.

Lämmitä tortillakuoret ennen tarjoilua. Lisää kullekin tortillalle täytettä, käännä rullalle ja kääräise paperiin.