Tulinen kaali-jauhelihapata
Tykkäämiset
12 3
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, tulinen, sisältää sokeria, sisältää lihaa, sisältää viljaa, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, pataruoka

Tulinen kaali-jauhelihapata

6 annosta

 

Jalapeno antaa potkua tuhtiin kaalipataan.

Lisää

Ainesosat

  • 5 dl
    vettä
  • 1 kg
    keräkaalia
  • 1
    iso sipuli
  • 2 rkl
    öljyä
  • 1 dl
    puuroriisiä
  • 1
    lihaliemikuutio
  • 400 g
    jauhelihaa
  • 2 rkl
    tomaattisosetta
  • 1.5 rkl
    viipaloitua jalopenoa
  • 1 rkl
    siirappia
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 1
    hienonnettua persiljaa
 

Ohjeet

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista kaalia ja sipulia öljyssä pannulla kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Laita riisi kiehumaan lihaliemeen isoon pataan tai kattilaan. Lisää päälle kaali.

Ruskista jauheliha ja lisää tomaattisose, hienonnetut jalapenot, siirappi ja mausteet. Lisää seos pataan ja anna hautua noin 30 minuuttia välillä sekoittaen kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele persiljalla.