Tulinen lihamakaronilaatikko
Tykkäämiset
24 10
Osuvuus
96%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, liha, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää lammasta, sisältää lihaa

Tulinen lihamakaronilaatikko

5:lle hengelle
Keskitaso

 

Chili tuo potkua makaronilaatikkoon! Makaronilaatikon voi tehdä tavallisen makaronin lisäksi myös pennepastasta. Tarjoa salaatin tai esimerkiksi juuresraasteen kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 5 dl
    makaroneja, tavallisia tai penne-pastaa
  • 400 g
    tomaattimursketta
  • 1 tl
    hienonnettua kuivattua tai 1 rkl tuoretta basilikaa
  • 2
    sipulia
  • 3.5
    valkosipulin kynttä
  • 0.5 tl
    suolaa ja sokeria
  • 250 g
    tavallista tai lampaan jauhelihaa
  • 0
    muutama viipale tuoretta maustepaprikaa halutessasi
  • 0
    vettä, suolaa
  • 0
    chiliä, valko- ja mustapippuria
  • Liemi:
  • 3
    munaa
  • 8 dl
    maitoa
  • Pinnalle:
  • 0
    juustoraastetta
 

Ohjeet

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi, valuta ja jäähdytä. Voit säästää pastan keitinveden myös maidon sijaan käytettäväksi ellet voi käyttää ruokiin maitoa. Lisää liemeen lisäksi vain hiukan Ruoka Cremeä tai hyla-kermaa niin, että saat siihen makua. Lientä on oltava yhteensä noin 8 dl. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannussa. Lisää kuoritut ja hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Sekoita edelleen ja lisää tomaattimurske. Mausta seos hyvin ja jäähdytä. Lado kevyesti öljyttyyn vuokaan vuorotellen makaroneja ja jauhelihaseosta niin, että pintakerros on pastaa. Sekoita maito ja munat tai keitinliemi, kermatilkka ja munat ja kaada seos vuokaan. Painele päällimmäiset makaronit liemeen ja ripottele pintaan juustoraastetta. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes munamaito hyytyy.