Tulinen tuoretomaattipasta
Tykkäämiset
308 173
Osuvuus
100%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kasvisruoka, kevyt, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Tulinen tuoretomaattipasta

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    täysjyväspagettia
  • 1 rkl
    kuivattua oreganoa
  • 1 tl
    sokeria
  • 1 rkl
    limettimehua
  • 2
    punaista tuoretta chiliä
  • 2 tl
    punaviinietikkaa
  • 2 tl
    kuivattua basilikaa
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 0.2 dl
    soijakastiketta
  • 3
    valkosipulin kynttä
  • 900 g
    (noin 10 kpl) tomaatteja
 

Ohjeet

Leikkaa tomaatit reiluhkoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Hauduta valkosipulia, tomaatteja, chiliä ja oreganoa kattilassa noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta. Lisää etikka ja sokeri, soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta basilikalla. Sekoita loput aineet kastikkeeseen, anna nopeasti kiehahtaa. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi spagetista ja sekoita kastike joukkoon.