Tuorejuustorubiini
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää valkosipulia, kasvisruoka, sisältää maitoa, lisäkkeet, gluteeniton, muut

Tuorejuustorubiini

5 annosta

 

Labneh, jogurtista tehtävä yrttinen tuorejuusto, saa valua pari päivää jääkaapissa ennen kuin se koristellaan granaattiomenalla juhlapöydän rubiiniksi.

Lisää

Ainesosat

  • 1 prk
    (400 g) paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 0.5 dl
    tuoretta minttua
  • 0.5 dl
    tuoretta persiljaa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle
  • 1 kpl
    granaattiomena
 

Ohjeet

Laita jogurtti kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja hienonna yrtit jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja aseta kulhon päälle. Kaada jogurttiseos siivilään ja taittele kankaan reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita painoksi esimerkiksi säilyketölkki. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla. Anna siementen valua hetki siivilässä. Painele siemenet juuston pinnalle.

Granaattiomenalla päällystetty jogurttijuusto sopii juhlapöytään hyvän leivän tai suolakeksien kera.