Tuoretomaattipiirakka
Tykkäämiset
9 4
Osuvuus
91%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_kesareseptit, leivonnaiset, kasvisruoka, keskitaso, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Tuoretomaattipiirakka

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
  • 120 g
    Crème Bonjour Salade&apéritif Paprika&Kreikkalaise
  • 150 g
    Flora leivontamargariinia
  • 0.5 dl
    pinjansiemeniä
  • 8 kpl
    tomaattia
  • 1 tl
    oreganoa
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl
    Extra Vergine oliiviöljyä
  • 0.5 kpl
    tuoretta basilikaa ruukussa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Viipaloi tomaatit ja laita kulhoon. Sekoita oliiviöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja oregano keskenään ja valuta tomaattien päälle. Anna tomaattien maustua noin tunti ja valmista sillä välin piirakkapohja. Sekoita margariini ja vehnäjauho kulhossa ja lisää joukkoon hienonnetut oliivit. Painele taikina piirakkavuokaan. Nostele maustuneet tomaattiviipaleet piirakkapohjalle. Säästä kulhon pohjalle jäänyt mausteöljyseos. Paista piirakkaa 200 °C lämpötilassa noin 25 minuuttia. Paahda tällä välin pinjansiemenet kuivalla pinnoitetulla paistinpannulla. Ota piirakka pois ja ja pirskota mausteöljyä tarvittaessa tomaattien päälle. Ripottele piirakan päälle paahdetut pinjansiemenet ja tuorejuustokuutiot. Kypsennä vielä 5 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ja levitä piirakalle riivityt basilikanlehdet juuri ennen tarjoilua.