Tuplapaahdetut uunipuikulat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää valkosipulia, suomalainen, sisältää maitoa, lisäkkeet, gluteeniton, uuniruoka, muut

Tuplapaahdetut uunipuikulat

5 annosta

 

”Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa” pätee perunoihinkin. Kiehauta ja paahda kotoisat puikulat Jamie Oliverin tyyliin.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    puikulaperunoita
  • 4 rkl
    voita
  • 2 rkl
    + 2 rkl öljyä
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 4 rkl
    tuoretta timjamia
  • 1 tl
    kuivattua rosmariinia
  • 0.2 tl
    (1/4 tsk) mustapippuria
  • 1 l
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat tai valmista pestyt perunat kuorineen. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin. Lisää voi, 2 rkl öljyä, hienonnettu valkosipuli, yrtit ja pippuri. Sekoita.

Levitä perunat pellille ja paahda uunissa 40 minuuttia. Ota pelti uunista ja litistä perunoita hieman esimerkiksi puukauhalla. Valuta päälle 2 rkl öljyä ja paahda vielä 20 minuuttia.